Övriga programpunkter

På ScenGalej presenteras i år även andra programpunkter än scenkonst detta år.

Cnema

5-18 år

På filmhuset Cnema i Norrköping erbjuds mediepedagogisk verksamhet från förskolan enda upp till gymnasiet.
Vare sig klasser besöker Cnema eller pedagogerna kommer ut till skolan så är verksamheten väldigt uppskattad av både elever och lärare. Här på ScenGalej får ni möta pedagogerna som berättar hur de använder media för att skapa luftfyllda lektioner som blandar kreativt skapande och lärande. De kommer också prata om deras utbud och visa exempel på medie­pedagogiska workshops.

Flygvapenmuseum – workshop

5-15 år

Testa, känn och kläm – workshop med Flygvapenmuseum.
Ta del av museets utbud för skolor genom att lyssna och testa praktiska delar av skolprogrammen. Ta chans att ställa frågor och träffa museets pedagoger.
Flygvapenmuseum i Linköping är ett prisbelönt, teknik- och kulturhistoriskt museum. Här tar du del av en unik samling militärflygplan och andra föremål med koppling till flygets hundraåriga historia

Gamla Linköping

3-18 år

Friluftsmuseet i Gamla Linköping är en fantastisk plats för att lära sig mer om vår svenska historia och om Linköpings historia. Gör en tidsresa till småstadstadsmiljö, landsbygd och skog och lär dig mer om livet för barn och vuxna förr! Friluftsmuseet har unika miljöer som kan användas som pedagogiska verktyg för upplevelser och lärande.
På ScenGalej får du träffa museets pedagoger och prata om vilka peda­gogiska program som erbjuds.

Läskul: Ronja Rövardotter

3-12 år

Upplev hur Norrköpings stadsbibliotek inspirerar till läsning genom dramatiserade och medskapande högläsningar som riktar sig till hela familjen. Läskul sänker trösklarna till läsningen genom att involvera alla sinnen i upplevelsen. Vi delar gärna metod och material till de som vill använda sig av Läskul-konceptet i sin egen verksamhet.

Norrköpings Konstmuseum

6-12 år

Sätt färg på staden! Varför finns det konst ute på gator och torg? Vem bestämmer hur den ska se ut? I workshopen utgår vi från skulpturer och annan konst utomhus i världen och i din stad, och skapar förslag till egen gatukonst. Vad är tillåtet och kan vi själva påverka stadsrummet?
Aktiviteten kan genomföras på Norrköpings Konstmuseum eller på din skola.

Norrköping stadsmuseum

3-12 år

Passa på att träffa vår arkeolog och vår maskot bäversälen!
Ni kommer att få se både riktiga arkeologiska fynd och få det berättat om de hällristningar som man kan boka in en visning av. Hur man upptäcker och utforskar gamla lämningar och föremål som berättar om hur människor levde för länge sedan. Norrköpings stadsmuseum har ett brett utbud riktat till skolor. Både för de minsta och för de lite äldre.
Har vi tur tittar vår busiga maskot bäversälen in!