Kaffemingel och seminarium

Ankungen med Teater Imba

När du anmäler dig till ScenGalej rekommenderar vi dig att också anmäla dig till något eller några av de digitala Kaffeminglen som kommer att sändas via Zoom. Här kompletteras filmerna med den information som scenkonstnärerna kan ge vid de samtal som vi håller med dem. Det finns också möjlighet att ställa frågor till dem. Du ska alltså helst ha sett filmutdragen innan du deltar i minglet. Därför har vi lagt minglen under vecka 2 i ScenGalej-perioden. Du kan anmäla dig till Kaffeminglen när du anmäler dig till ScenGalej eller separat på hemsidan fram till den 8 oktober.

Ung scen/öst arrangerar också ett eget digitalt seminarium i samband med ScenGalej: ”Gränslös teater för barn och unga – eller?”

Tid och målgrupp

Mån 11/10, kl 15.30-16.45 – Kaffemingel för förskola
Tis 12/10, kl 15.30-16.45 – Kaffemingel för förskoleklass – år 3
Ons 13/10, kl 15.30-16.45 – Kaffemingel för år 4-6
Ons 13/10, kl 17.00-17.45. Digitalt seminarium: Gränslös teater för barn och unga – eller?*)
Tors 14/10, kl 15.30-16.45 – Kaffemingel för år 7-9, gymnasium

*) Gränslös teater för barn och unga – eller?
Vilka gränser kan teatern utmana och kliva över i mötet med ung publik? Hur tar teatern hand om de påståenden de skickar ut från scenen? Hur delar teatern och skolan på ansvaret för att fånga upp eleverna efter en föreställning?
Ung scen/öst spelar teater för skolor i Östergötland. Med utgångspunkt i höstens föreställningar på sin stora scen och i klassrum i Östergötland bjuder de i samband med ScenGalej in till ett samtal om skolans och teaterns förväntningar på föreställningsupplevelsen. Samtalet leds av Paula McManus, ny konstnärlig ledare för ung scen/öst.
Målgrupp: Alla.
Arrangör: ung scen/öst.